Valaistus­kartoitus

Nyt on korkea aika lähteä mukaan energiansäästötalkoisiin. Ennusteiden mukaan tulevana talvena energian hinta tulee olemaan ennätyksellisellä tasolla.

Vaihtamalla nykyiset loisteputket energiatehokkaisiin led-valaisimiin, saat säästöä vähintäänkin 50 %. Kaasupurkaus- ja monimetallivalaisimien päivityksellä led-valaisimiin energiansäästö jopa 70–80 %. Säästö ei tapahdu valon määrästä tinkimällä – päinvastoin. Oikealla valaistussuunnittelulla saadaan edellä mainitut säästöt aikaiseksi, tuplaten samalla valon määrän. Työviihtyvyys ja -turvallisuus siis paranee energiaa säästämällä, kun valaistussuunnitelma toteutetaan huolella.

Yle-uutiset 7.8.2022:

”Hinta saavuttaa huippunsa tämän vuoden viimeisinä kuukausina. Silloin jopa keskimääräinen kolmen kuukauden hinta yltää lähes 50 senttiin kilowattitunnilta. Kalleimmat tunnit tulevat olemaan todennäköisesti paljon keskiarvoa kalliimpia.”

Viisi syytä varata tapaaminen

LUMIOLED valaistus­ratkaisu

LUMIOLED valaistusratkaisumme koostuu kolmesta vaiheesta; valaistuskartoituksesta, valaistusasennuksesta sekä jälkihuollosta. Valaistuskartoitus on aina maksuton, eikä velvoita asiakasta tuotteiden tai palveluiden hankintaan. Kartoituksen jälkeen asiakas päättää haluaako edetä valaistusasennukseen kartoituksessa tehdyn tarjouksen mukaisesti.

Valaistus­kartoitus

 • Aloitustapaaminen verkossa
 • Kohdekartoitus paikan päällä
 • Säästölaskelmat sekä rahoitusvaihtoehdot
 • Valaistusratkaisun esittely
MAKSUTON

Valaistus­asennus

 • Asennuksen läpikäynti
 • Asennustyöt kohteessa
 • Lopputarkastus

Jälki­huolto

 • Takuuaikaan kuuluvat maksuttomat vuositarkastukset
MAKSUTON

Valaistus­kartoitus

Toteutamme jokaiselle asiakkaallemme perusteellisen maksuttoman valaistuskartoituksen, jonka avulla selvitetään asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuva uusi valaistusratkaisu. Kun asiantuntijamme on tehnyt valaistuskartoituksen yrityksesi toimitiloissa, saat hyviä vinkkejä ja faktaa valaistusuudistuksen tueksi.

Valaistuskartoitus etenee vaiheittain seuraavasti

”Valaistuskartoitus on aina maksuton, eikä velvoita sinua tuotteiden tai palveluiden hankintaan.”

1.

Aloitustapaaminen

Aloitustapaaminen toteutetaan pääsääntöisesti etäpalaverina. Palaverissa käydään läpi kartoituksen sisältö, asiakkaan tarpeet ja haasteet nykyisessä valaistusratkaisussa sekä sovitaan yhdessä aika kohdekartoitukseen paikan päällä. Aloitustapaamisen kesto on n. 30 min.

Kohdekartoitus

Paikan päällä tiloissanne tapahtuvassa kohdekartoituksessa asiantuntijamme tutustuu yrityksenne toimitiloihin yhdessä asiakkaan edustajan kanssa. Kartoituksen aikana opastamme valaistukseen liittyvissä asioissa ja suunnittelemme, millainen valaistus sopii kuhunkin työpisteeseen, työvaiheeseen sekä yleisiin tiloihinne. Kohdekartoituksessa selvitetään laskelmien pohjalle valaisinten tyyppi, kappalemäärä sekä polttoaika. Kohdekartoituksen kesto on kohteen koosta riippuen n. 1–2 h.

2.

Säästö- ja rahoituslaskelmat

Kohdekartoituksen jälkeen siirrymme energiansäästölaskelman pariin. Kohdekartoituksesta keräämien tietojen lisäksi tarvitsemme teiltä tämänhetkisen sähkösopimuksen hinnan. Kaikki laskelmamme perustuvat jo olemassa oleviin kustannuksiin. Laskelmien tuloksena vertailemme vanhan ja uuden valaistuksen energiankulutusta sekä valaistustehon eroa. Laskelmasta ilmenee myös valaistusuudistuksen takaisinmaksuaika, sekä säästöt kilowateissa ja euroissa vuosittain.

Palveluumme kuuluu myös isona osana mahdollisen rahoituksen järjestelyt. Teemme energiansäästölaskelman yhteydessä myös leasing-rahoituslaskelmat. Laskelmasta selviää, millaisella kuukausittaisella kustannuksella voitte maksaa uudistuksen vaivattomasti.

3.

Ratkaisuehdotus

Kartoituksen lopuksi esittelemme teille ratkaisuehdotuksen, jolla yrityksenne nykyinen valaistus voidaan vaivattomasti ja kustannuksia säästäen vaihtaa uuteen ja ekologiseen led-valaistukseen.

Ratkaisuehdotus sisältää;

 • Energiansäästölaskelmat
 • Valaistussuunnitelman ja mahdolliset muutokset valaisten sijoittelussa (jos tarpeellinen)
 • Projektin kokonaiskustannukset.
 • Mahdollisen leasing-rahoituksen kokonais- ja kuukausikustannukset sekä takaisinmaksuaika
 • Yksittäisten valaisimien kappalemäärä.

Ratkaisuehdotuksen esittelyn jälkeen asiakas saa rauhassa tutustua materiaaleihin ja tehdä päätöksen jatkosta. Valaistuskartoitus ei velvoita asiakasta hankkimaan tuotteita tai palveluita Lumiolediltä.

4.

Valaistus­uudistuksen asennus

1.

Valaistuksen asennuksen aloituspalaveri

Jos asiakas päätyy hankkimaan uuden valaistuksen Lumiolediltä siirrymme valaistuksen asennusvaiheeseen. Kun olemme yhdessä sopineet uuden valaistuksen asennusajankohdan, käymme läpi kaikki asennuksen vaiheet vielä kertaalleen asennuksen aloituspalaverissa. Aloituspalaverissa on mukana asentaja, asiakkaan edustaja sekä asiantuntijamme.

Valaistuksen asennus

Aloituspalaverin jälkeen aloitamme uuden valaistuksen asennuksen. Aloituspalaverin aikana voimme tehdä asennuksen kestosta aikataulukseen. Kestoon vaikuttaa moni asia, jotka selvennetään aloituspalaverissa. Asennustiimimme pyrkii siihen, että asennuksesta koituisi mahdollisimman vähän haittaa normaaliin toimintaan ja valaistusuudistuksen asennus suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Mikäli asennuksen aikana ilmenee jotain odottamatonta, niin infoamme siitä teitä viipymättä.

2.

Lopputarkastus

Lopputarkastus toteutetaan, kun asennustyö on valmis. Lopputarkastuksessa ovat mukana asiakkaan edustajan lisäksi vastaava asentaja sekä asiantuntijamme. Lopputarkastuksessa käydään läpi asennettu valaistus sekä katsotaan mahdolliset muutostarpeet. Mikäli lopputarkastuksessa ilmenee muutostarpeita, tehdään ne viipymättä.

3.

Jäkihuolto

Toimintamalliimme kuuluu, että käymme kerran vuodessa tarkastamassa uuden valaistuksenne kunnon, teemme mahdolliset takuuhuoltotoimenpiteet ja raportoimme niistä yrityksenne edustajalle. Jälkihuolto on aina maksutonta.

Ota yhteyttä

Haluaisitko keskustella valaistusuudistuksestasi? Lumioledin suunnittelun ja valaistuksen asiantuntijat ovat palveluksessasi. Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, ja valitaan yhdessä juuri sinulle oikea ratkaisu. Meiltä hoituvat myös vaativammatkin valaistuskohteet.